A A A

EXCLUSIEF: SOLVON K4 DROOGKUIS

Milieuvriendelijke investering in
Wasserij Don Bosco Sint-Niklaas


Het Waasland is een (groene) primeur rijker. De bekende wasserij Don Bosco in Sint-Niklaas investeerde afgelopen maanden in het concept PUR-ecoclean, een milieuvriendelijk concept dat kwalitatief reinigen koppelt aan duurzaamheid en milieu. Wasserij Don Bosco is daarmee meteen de eerste wasserij in Oost-Vlaanderen die investeert in dit innovatief concept.

Niet alleen het milieu wordt er beter door, een hogere kwaliteit van wassen van linnen en kledij wordt nog eens gecombineerd met minder vervuiling, lager energieverbruik en minder afval. Johan Cappaert, zaakvoerder van Wasserij Don Bosco: “Aan de basis ligt het biologisch afbreekbare oplosmiddel SOLVON K4. De eigenschappen van dit product verschillen duidelijk van de conventionele oplosmiddelen in de traditionele droogkuis. Het gaat om een halogeenvrij, organisch oplosmiddel met een zuiverheid van meer dan 99 % en een uitstekend reinigend vermogen.

Het gereinigde linnen heeft daardoor een frisse geur, voelt prettig aan en behoudt de heldere kleuren. Wateroplosbare en vetgebonden vlekken worden perfect verwijderd. Tijdens het reinigingsproces is de vezelslijtage minimaal en treedt er geen kreukvorming op. Het product biedt bovendien een verhoogde bescherming tegen vergrauwing. Naast deze zekerheid van kwalitatieve reiniging heeft het concept nog een aantal troeven in handen. Het behoort volgens de Europese richtlijnen namelijk niet tot de gevaarlijke goederen of stoffen en is dermatologisch verantwoord”, aldus de trotse zaakvoerder.


Totaal onschadelijk De gezondheid van de werknemers in de wasserijen en de dragers van de kleding is dan ook nooit in het gedrang . SOLVON K4 is bovendien biologisch afbreekbaar en bijgevolg niet schadelijk voor milieu en omgeving. Wasserij Don Bosco is de eerste wasserij in Oost-Vlaanderen die dit concept installeert en dit vanuit hun voortdurende streven en bekommernis voor een schoner milieu, mens en omgeving.

Mario De Wilde - Het Vrije Waasland